Ezzel a kecskesajtos finomsággal különleges meglepetést szerezhetsz családtagjaidnak!
Hozzávalók:
- 20 dkg lágy kecskesajt
- 1 maréknyi dióbél
- 2 cikórialevél
- 1 evőkanál tejföl
- só, darált bors
- 1 teáskanál tökmagolaj
Elkészítése:
Mossuk meg hideg vízben a cikóriát, majd csepegtessük le. Tegyük be egy zacskóba, és pár órára helyezzük a hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.
Szórjuk egy nagy serpenyőbe a dióbelet, majd kis lángon állandóan rázogatva pirítsuk meg, ha elkészült hagyjuk kihűlni.
Tegyük a kecskesajtot egy nagy tálba, adjuk hozzá az egyik cikóriát, amit kis darabokra felvágtunk, daráljunk rá borsot, és ízesítsük kevéske sóval. Kanalazzuk hozzá a tejfölt, majd alaposan keverjük össze.
Tálaljuk kis tálkákba, tetejét szórjuk meg bőven a pirított dióval, majd csorgassuk meg a tökmagolajjal. Mellé leveleire szedett cikóriát, felszeletelt vajretket és csírákat tálaljunk.
Friss és ropogós péksüteménnyel fogyasszuk.