Egzotikus fűszerezésű csirkenyársak lapos kenyérbe csomagolva - remek vendégváró finomság! Kiváló előétel piknikre, vagy könnyű ebédnek saját magunknak, akár előző este elkészítve.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 teáskanál kurkuma
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 1-1 kis csokor friss menta- és korianderlevél
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 diónyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fekete mustármag
- 15 dkg apró spenótlevél
- 30 dkg koktélparadicsom
- só, darált bors
Kenyérlepényhez:
- 30 dkg búzaliszt
- 1 kávéskanál kurkuma
- csipetnyi só
Vágjuk a csirkehúst kis kockákra, tegyük egy nagy tálba, majd szórjuk rá a kurkumát, az őrölt római köményt, a mustármagot, sót. Daráljunk rá borsot, reszeljük rá a gömbért, és a fokhagymát, kanalazzuk hozzá a joghurtot, szórjuk rá az összevágott fűszerleveleket, majd az egészet jól keverjük össze. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Fűzzük fel bambusznyársára a befűszerezett húsdarabokat, majd felhevített serpenyőben, kevéske olívaolajon süssük pirosra.
A lepényhez tegyük a lisztet egy keverőtálba, tegyünk hozzá egy csipetnyi sót, kurkumát, majd öntsünk rá 2.5 dl forró körülbelül 40-45 fokos vizet. Fakanállal vagy elektromos keverővel keverjük legalább öt percig. Ha elkészült, fedjük le és hagyjuk pihenni fél órát.
Borítsuk a tésztát liszttel alaposan meghintett deszkára, gyúrjuk át, és vágjuk 10 egyforma darabba. Szórjuk meg jól liszttel, és egyenként sodorjuk kis gombóccá. Sodrófával, többszöri lisztezés közben nyújtsuk ki egy milliméternyi vékonyságúra.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt szárazon, majd egyenként, megfordítva két perc alatt süssük meg benne a kinyújtott lepényeket. Ha elkészült tegyük nagy tányérra, és felhasználásig fedjük be fóliával, hogy ne száradjon ki.
Tálaláskor tegyünk pár szemösszevágott koktélparadicsomot, és spenótlevelet a kenyérlepény közepére, tetejére tegyük a megsütött nyársat. Tekerjük fel a lepényt, húzzuk ki a nyársból a bambuszt, és mint egy palacsintát fogyasszuk el.
Hogy ne legyen nagyon száraz az ételünk, kanalazzunk a nyársra mentás, korianderleveles joghurtot.