Kenyérre kenhető ízletes és egészséges falatok kecsketúró, dió és tökmag, valamint friss zöldfűszerek felhasználásával.
Hozzávalók:
- 20 dkg kecsketúró
- 1 csokor friss kapor
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem zöldje
- 5-6 levél bazsalikom
- 2 evőkanál tökmagolaj
- félmaréknyi dió
- félmaréknyi tökmag
Elkészítése:
Tegyük a kecsketúrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a friss és összevágott fűszerlevelek felét, majd jól keverjük össze. Tegyük a diót egy zacskóba, és klopfolóval ütögessük meg, hogy jó apró darabokra törjön.
Öntsük egy száraz serpenyőbe, és közepes lángon, állandóan kevergetve pár perc alatt pirítsuk meg. A tökmagot szintén tegyük egy száraz serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsuk meg. Töltsünk egy-két kanálnyit a túrókrémből a poharak aljára, majd szórjunk rá a pirított dióból.
A tetejére szintén egy réteg túrókrém kerüljön, majd bőven szórjuk meg az összevágott fűszerlevelekkel.
Csorgassuk meg tökmagolajjal, majd a végén rákerülhet a pirított tökmag is.
Friss és ropogós rozskenyérre kenve fogyasszuk reggelire, vagy kenyérre kenve vendégváró falatokat is készíthetünk belőle.