Kenyérre kenhető ízletes és egészséges falatok kecsketúró, dió és tökmag, valamint friss zöldfűszerek felhasználásával.

Kecsketúró pirított magokkal, kerti füvekkel

Hozzávalók:

  • 20 dkg kecsketúró
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem zöldje
  • 5-6 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • félmaréknyi dió
  • félmaréknyi tökmag

Elkészítése:

Tegyük a kecsketúrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a friss és összevágott fűszerlevelek felét, majd jól keverjük össze. Tegyük a diót egy zacskóba, és klopfolóval ütögessük meg, hogy jó apró darabokra törjön.

Öntsük egy száraz serpenyőbe, és közepes lángon, állandóan kevergetve pár perc alatt pirítsuk meg. A tökmagot szintén tegyük egy száraz serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsuk meg. Töltsünk egy-két kanálnyit a túrókrémből a poharak aljára, majd szórjunk rá a pirított dióból.

A tetejére szintén egy réteg túrókrém kerüljön, majd bőven szórjuk meg az összevágott fűszerlevelekkel.

Csorgassuk meg tökmagolajjal, majd a végén rákerülhet a pirított tökmag is.

Friss és ropogós rozskenyérre kenve fogyasszuk reggelire, vagy kenyérre kenve vendégváró falatokat is készíthetünk belőle.