Egész évben elkészíthető. Fiataloknak mentalevéllel, nagykorúaknak alkohollal megbolondítva.

Hozzávalók:

Zöldcitromos sorbet

Tegyük a vizet egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk legalább öt percig, majd hagyjuk kihűlni. Az alaposan megmosott citromok háját reszeljük le. A maradék háját a citromról éles késsel vágjuk le, húsát vágjuk kis kockákra. A lereszelt hájával együtt keverjük a cukorsziruphoz. Öntsük műanyag dobozba, és egy napra tegyük a fagyasztó szekrénybe.

Másnap vegyük ki, törjük kis darabokra, majd a jégdarabokat tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Ha túl keményre fagyna a citromos jég, várjunk vele, hogy kissé felengedjen. Magas fordulaton készítsünk belőle jégkását. Szedjük át egy tiszta tároló dobozba és tálalásig a fagyasztó szekrényben tároljuk.

Fagyis kanállal kiszedett gombócokat tálaljuk poharakba, zöldcitromszeletekkel és menta levéllel dekorálhatjuk. De akár tequila pálinkával is.