A sárgadinnye nagyon ízletes elkészítési módja. Csak javasolni tudom, hogy próbáld ki!
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 kisebb mézédes sárgadinnye (zöld húsú)
- 1 zöldcitrom
- 1,5 dl tokaji aszú
Öntsünk egy kis lábasba két deciliter vizet, keverjünk bele a kristálycukrot, majd forraljuk 2-3 percig, utána hűtsük le jól.
A sárgadinnyét vágjunk kétfelé, kanállal szedjük ki a magjait, vágjuk le a héját és daraboljuk fel. Tegyük egy tálba, ízesítsük egy citrom kifacsart levével, majd öntsük rá a tokaji aszút és a cukorszirupot. Keverjük jól össze, öntsük át egy nagyobb műanyag edénybe, majd fagyasztóba félnapra.
A megfagyott jeges dinnyét törjük össze kisebb darabokra, szedjük át azonnal egy konyhai gyorsvágó gépbe. A géppel pépesítsük finom kásás állagúra, utána tegyük vissza egy zárható műanyag dobozba, majd újra a fagyasztóba. Pár óra elteltével tálalható.
Tálalás előtt üvegkelyheket tegyünk a fagyasztóba, a jól átfagyott kelyhekbe kanalazzuk a tokaji- sárgadinnye fagyit. Dekoráljuk citromszeletekkel, és egy korty tokaji aszúval nyakon önthetjük.
Tálalhatjuk félbevágott, kimagozott kisebb méretű sárgadinnyékbe is.
Egy adag energiaértéke körülbelül 626 Kcal ( 2627 Kj).
Elkészítési ideje fagyasztás nélkül 40 perc.