Készítsünk egy igazán ízletes gyümölcsös finomságot, tésztába burkolt körtét!

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g liszt
  • 200 g vaj
  • 50 g natúr krémsajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé

Töltelékhez:

  • 6 körte
  • 3 evőkanál cukor
  • 100 g szárított vörösáfonya vagy meggy
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő

Tésztába burkolt körte

Morzsoljuk össze a lisztet, a sót, a citromhéjat, a krémsajtot és a vajat egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a citromlevet. Gyúrjuk össze, és néhány órára tegyük hűtőbe. Tisztítsuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházat, és aprítsuk össze nagyobb darabokra.

Egy tálban keverjük össze a szárított áfonyát vagy a meggyet, a cukrot, a citromlevet és a keményítőt. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra a tésztát kb. 38 cm átmérőjűre. Tegyük a közepére a körtés tölteléket, majd a tészta széleit hajtsuk vissza rá úgy, hogy a közepén ne legyen tészta.

Forró sütőben süssük először 200 fokon 10, majd 150 fokon 30 percig.