Készítsünk egy igazán ízletes gyümölcsös finomságot, tésztába burkolt körtét!
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g liszt
- 200 g vaj
- 50 g natúr krémsajt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál citromlé
- só
Töltelékhez:
- 6 körte
- 3 evőkanál cukor
- 100 g szárított vörösáfonya vagy meggy
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál burgonyakeményítő
Morzsoljuk össze a lisztet, a sót, a citromhéjat, a krémsajtot és a vajat egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a citromlevet. Gyúrjuk össze, és néhány órára tegyük hűtőbe. Tisztítsuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházat, és aprítsuk össze nagyobb darabokra.
Egy tálban keverjük össze a szárított áfonyát vagy a meggyet, a cukrot, a citromlevet és a keményítőt. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra a tésztát kb. 38 cm átmérőjűre. Tegyük a közepére a körtés tölteléket, majd a tészta széleit hajtsuk vissza rá úgy, hogy a közepén ne legyen tészta.
Forró sütőben süssük először 200 fokon 10, majd 150 fokon 30 percig.