Anyukám dobálós pitetésztáját használjuk ehhez a sütihez. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most épp szilvával a tetején sütjük meg. A süti különlegességét a mézeskalács fűszerkeverék adja.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 50 dkg magozott szilva, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék
A vajat egy keverőtálban keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és kis adagokban a tejet. Finomabb lesz a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.
A tésztát öntsük kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe, majd simítsuk el.
A megmosott és lecsepegtetett félbevágott szilvákkal rakjuk meg a tészta tetejét. És szórjuk meg mézeskalács fűszerkeverékkel. Ha édesebben szeretjük, akkor egy kanálka barna cukorral is meghinthetjük a tetejét, az szépen rá fog karamellizálódni.
Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig süssük. Érdemes fogvájóval sütéspróbát tenni. Szúrjuk a fogvájót a tésztába, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a piténk.