Hozd össze az őszibarack és a levendula ízét bogyós gyümölcsökkel kombinálva és fogadd a gratulációkat!
Hozzávalók: 4 szem őszibarack, 15 dkg cukor 2 dl víz, 3 ág levendulavirág, 3 szelet citrom, 20 dkg vegyes bogyósgyümölcs (málna, szeder, ribizli)
Öntsük a vizet egy közepes méretű lábasba, majd szórjuk bele a cukrot. Adjuk hozzá a levendulaágat és a citromszeleteket. Forraljuk körülbelül 5 percig, míg a cukros lé kissé sűrűsödni nem kezd.
Tegyük bele a félbevágott és kimagozott barackokat, majd lassú tűzön főzzük két percig. Néhányszor forgassuk meg a szirupban a barackokat, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk a levendulás szirupban kihűlni.
A ribizlit szedjük le a szárairól, majd a többi gyümölcsökkel együtt mossuk meg. Tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le jól.
Tálaljunk személyenként két-két barackot desszertes tányérokra, majd tegyük a bogyós gyümölcsöket a szirupba. Óvatosan forgassuk össze, és kanalazzunk a kitálalt barackok magházába. Dekoráljuk friss mentaággal. Finomabb, ha mellé egy-egy gombóc vanília fagylaltot kanalazunk.