Sok dió termett a szüleim kertjében. Törtem a fejem, mire használjam fel. Kezembe akadt egy szakácskönyv, ahol fűszerekkel pirították meg. Bevetettem a legközelebbi koktélpartin, hát egy szem sem maradt belőle!
Hozzávalók:
- 50 dkg dióbél
- 2 evőkanál étolaj
- 8 evőkanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál száraz chili paprika darabkák
Válogassuk át a dióbelet, a fás részeket szedjük ki belőle. Tegyük a dióbelet egy tepsibe, majd forró sütőben 140-150 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a megpirított diót, majd szórjuk rá a cukrot és a sót. Állandóan kevergetve, rázogatva kis lángon pirítsuk addig, míg a cukor rá nem olvad a dióra. Akkor jó, ha a szemek elválnak egymástól, és nem ragadnak össze. Mielőtt levennénk a tűzről, hintsük meg a chili paprika pelyhekkel. A chilivel már ne pirítsuk.
Tálaljuk kis tálkákba, és ezzel kínáljuk meg a vendégeinket. Remek vendégváró egy-egy pohár ital mellé.
A fűszeres pirított diót készen is megvásárolhatjátok Lekvárosház boltunkban.