Elegáns és kifinomult desszert - amellyel még a kezdő szakácsok is lenyűgözhetik a vendégeiket.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, szárát hagyjuk rajta, majd vágjuk félbe és magházát teáskanál segítségével vájjuk ki.
Szórjuk a cukrot egy nagyobb serpenyőbe, majd kis lángon addig hevítsük, míg megolvad és világosbarnára pirul.
Tegyük bele a felezett körtéket, adjuk hozzá a karikára vágott narancsot és a felszeletelt gyömbért. Kis hőmérsékleten, időnként megforgatva pároljuk. A körték kis idő leteltével levet engednek, majd ha elpárolog, a karamell bevonja a körtéket.
Ekkor vegyük le a tűzről, tálaljuk két körtét egy nagy tányérra, melléje egy-egy gombóc vanília fagylaltot kanalazzunk.
Az egészet csorgassuk meg a narancsos-karamell szósszal. A serpenyőben üvegesre sült narancsszeletekkel, és friss mentaággal dekoráljuk.