Nem lehet mindig sós! Itt egy újabb édes pogácsa receptje az édesszájúaknak.
Hozzávalók:
- 30 dkg málna (mélyhűtött)
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db narancs leve és lereszelt héja
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 2 evőkanál cukor
Tegyük a lisztet egy nagy tálba, szórjuk rá a sütőport, daraboljuk bele a hideg vajat, majd kezünkkel morzsoljuk össze.
Adjuk hozzá a narancs lereszelt héját, a cukrot, a fagyos és gurolós málnát, majd óvatosan a kezünkkel keverjük össze.
Öntsük bele a joghurtot és a narancslét, utána gyorsan gyúrjuk össze. A könnyű lágy tésztát, lisztezett deszkán nyújtsuk két centi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tegyük egymás mellé sütőlapra, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 12-15 percig, még aranybarnára pirulnak. Ha elkészült szedjük rácsra, hogy kihűljön.
Natúr krémsajttal vagy tejszínhabbal megkenve fogyasszuk, nagyon finom krémlevesek mellé is. Áfonyával elkészítve is fenséges.