Nem lehet mindig sós! Itt egy újabb édes pogácsa receptje az édesszájúaknak.

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna (mélyhűtött)
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db narancs leve és lereszelt héja
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 2 evőkanál cukor

Málnapogácsa

Tegyük a lisztet egy nagy tálba, szórjuk rá a sütőport, daraboljuk bele a hideg vajat, majd kezünkkel morzsoljuk össze.

Adjuk hozzá a narancs lereszelt héját, a cukrot, a fagyos és gurolós málnát, majd óvatosan a kezünkkel keverjük össze.

Öntsük bele a joghurtot és a narancslét, utána gyorsan gyúrjuk össze. A könnyű lágy tésztát, lisztezett deszkán nyújtsuk két centi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Tegyük egymás mellé sütőlapra, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 12-15 percig, még aranybarnára pirulnak. Ha elkészült szedjük rácsra, hogy kihűljön.

Natúr krémsajttal vagy tejszínhabbal megkenve fogyasszuk, nagyon finom krémlevesek mellé is. Áfonyával elkészítve is fenséges.