A legfinomabb csokoládéfagylaltot csakis a legjobb minőségű csokoládéból és kakaóporból tudjuk elkészíteni. Igaz, szükség lesz hozzá fagyikészítő masinára.

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor

Csokoládéfagyi

Törjük a csokoládét kisebb darabokra, majd tegyük egy kis tálba. egy kis lábasba öntsünk egy kevéske vizet, majd tegyük bele a tálat. Gyújtsuk alá a tüzet és olvasszuk fel. Üssük a tojássárgáját egy keverőtálba, szórjuk bele a cukrot és addig keverjük, míg könnyű habos nem lesz.

Csokoládéfagyi

A tejszínt öntsük egy kis lábosba, tegyük fel a tűzre és forrósítsuk fel. Lassan keverjük a tojásos krémhez, majd az olvasztott csokit és végül a kakaóport. Tegyük vissza a tűzre, és állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé. Vigyázzunk, ne forraljuk fel, mert akkor csomós lesz a krémünk.

Csokoládéfagyi

Tegyük a felfőzött fagyialapot jéghideg vízbe, és hűtsük le nagyon jól.

Csokoládéfagyi

A fagyikészítő gép jégakkus tartályát előző nap tegyük be a mélyhűtőszekrénybe, jobb ha a mélyfagyasztó funkciót bekapcsoljuk erre az időre, hogy nagyon hideg legyen. Öntsük a jéghideg fagylaltalapot a tartályba, majd tegyük fel a gépre és rövid idő alatt keverjük fagylalttá. Az elkészült fagylaltot szedjük át jól zárható műanyag tárolóedénybe, és fogyasztásig tartsuk ott.

Csokoládéfagyi