Nem tehetek róla, a pitét sosem tudom megunni. Nyáron frissen szedett levendulával bolondítom meg a gyümölcsös pitéket. Mennyei!
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár tej
- 10 dkg marcipánmassza
- 4-5 ág levendula
- 50 dkg sárgabarack
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverő tálba, majd keverjük habosra a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, utána a vaníliát, majd a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.
Közepes méretű tepsit vajazzunk ki, majd szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a pitetésztát, kanállal egyengessük el a tetejét.
A barackokat mossuk meg, vágjuk kétfelé, szedjük ki a magját. Tegyük a felezett barackokat sorjában magházával lefelé a pite tésztára, tetejére reszeljük a marcipánmasszát, majd tépkedjük rá a levendulaleveleket.
Tegyük forró előmelegített sütőbe és 140-150 fokon süssük körülbelül 34-40 percig. Mielőtt kivesszük a sütőből, fogvájóval célszerű sütéspróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogvájóra, akkor biztosak lehetünk, hogy elkészült a sütemény.