Rozmaringgal házasítottam a gyümölcsöket, fenséges íz lett belőle.
Hozzávalók:
- 2 db körte
- 2 db őszibarack
- 2 db ringlószilva
- 150 gr cukor
- 2 db vaníliarúd
- 2 db fahéjrúd
- 2 szál friss rozmaring
- egy negyed citrom
- 2 dl édes muskotály bor
- vaníliafagylalt
Egy lábasba öntsünk 3 deciliternyi vizet, tegyük bele a cukrot, a fahéjat, a félbevágott vaníliarudakat és a kinyomott citrom levét és héját. Öntsük hozzá a bort, forraljuk legalább öt percig, majd adjuk hozzá a meghámozott és negyedekbe vágott körtét, a negyedekbe vágott őszibarackot és ringlószilvát. Lassú lángon pároljuk 5-6 percig, majd vegyük le a tűzről és a lábasban hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk leveses tányérokba, vagy szép csatos üvegekbe, tetejére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazzunk.