Rozmaringgal házasítottam a gyümölcsöket, fenséges íz lett belőle.

Hozzávalók:

  • 2 db körte
  • 2 db őszibarack
  • 2 db ringlószilva
  • 150 gr cukor
  • 2 db vaníliarúd
  • 2 db fahéjrúd
  • 2 szál friss rozmaring
  • egy negyed citrom
  • 2 dl édes muskotály bor
  • vaníliafagylalt

 Rozmaringos szirupban párolt őszi gyümölcsök

Egy lábasba öntsünk 3 deciliternyi vizet, tegyük bele a cukrot, a fahéjat, a félbevágott vaníliarudakat és a kinyomott citrom levét és héját. Öntsük hozzá a bort, forraljuk legalább öt percig, majd adjuk hozzá a meghámozott és negyedekbe vágott körtét, a negyedekbe vágott őszibarackot és ringlószilvát. Lassú lángon pároljuk 5-6 percig, majd vegyük le a tűzről és a lábasban hagyjuk kihűlni.

 Rozmaringos szirupban párolt őszi gyümölcsök

Tálaljuk leveses tányérokba, vagy szép csatos üvegekbe, tetejére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazzunk.