Sütés nélkül készíthető el ez a finom sajttorta, amely a csokitojásokkal válik igazán húsvéti desszertté.
Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 20 dkg zabkeksz, 3 evőkanál kakaópor, 4 levél zselatin, 25 dkg natúr krémsajt, 25 dkg tejföl, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál cukor, 3 csomag apró színes csokoládétojás
Olvasszuk fel a vajat és a mézes egy kis tálban, tegyük hozzá az összetört kekszet és a kakaóport. Az egészet jól keverjük össze, majd nyomkodjuk egy 20 centi átmérőjű kerek tortaforma aljába és oldalára.
A zselatinlapokat áztassuk be egy kevéske hideg vízbe. A szobahőmérsékletű krémsajtot keverjük össze egy tálba a cukorral és a tejföllel.
Melegítsük fel a tejet egy kis lábasba, majd tegyük bele a kinyomkodott zselatint. Keverjük össze, hogy jól feloldódjon. Pár kanálnyi sajtot keveréket keverjünk a zselatinhoz, majd az egészet
kavarjuk a sajtos töltelékhez.
A csokitojások felét aprítsuk össze késsel, keverjük a sajtos töltelékhez. Töltsük meg vele a tortaformát, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
A megdermedt sajttorta tetejét dekoráljuk a megmaradt csokoládé tojásokkal, tálaláskor szeleteljük fel. Megcsorgathatjuk még karamellszósszal is. Díszíthetjük még friss ehető tavaszi virágokkal, például ibolyával, apró árvácskákkal. A tálaláshoz ajánljuk még a Lekvárosház desszert drazséit is.