Szinte bármilyen gyümölcsből készített dzsemmel-lekvárral elkészíthető. Kalács helyett használhatunk kiflit, kenyeret, panettónét vagy brióst.

Hozzávalók: 1 db kisebb kakaós vagy sima fonott kalács,1 üveg mazsolás sárgabarackdzsem, 3 dl tej, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj.

Kalácspuding

Szeleteljük fel a kalácsot egy centis szeletekre, majd kenjük meg a szobahőmérsékletű vajjal. Egy kisebb sütőedényt is kenjünk ki alaposan a vajjal. A vajas kalácsokat vastagon kenjük meg a lekvárral, majd ferdén egymás mellé helyezzük a sütőedénybe.

Egy kis tálkába öntsük a tejet és a tejszínt. Kanalazunk bele két kanállal a lekvárból, és keverjük össze. Kanalazzuk az egészet a megkent kenyérre, majd tegyük forró sütőbe, és 150 fokon süssük 25-30 percen keresztül. Az elkészül kalácspudingot kanalazzuk kis tálkákba, tetejére egy-egy gombóc vanília fagylaltot vagy tejszínhabot tálaljunk.

Nyamnyam. Kérek még!