Van olyan étel amit más jelzővel nem is tudnék illetni. Remek alkalom ezzel a nyalánksággal kedveskedni szerelmünknek Valentin-napra. Pasik ez egy piszok egyszerű recept, álljatok a konyhapult mögé!!!!
Hozzávalók: 4 db kisebb méretű banán, 4 lap rétestészta, 6 dl étolaj a sütéshez.
Karamellszószhoz: 30 dkg cukor, 1 evőkanál vaj, 3 dl tejszín.
Hámozzuk meg a banánokat, majd tegyük a széthajtott réteslapra. Göngyöljük fel, és a széleit kissé csavarjuk el, mintha szaloncukrot csomagolnánk.
Forrósítsuk fel az olajat egy kis lábasban, tegyük bele a becsomagolt banánokat, majd közepes lángon mindkét oldalát süssük ropogós pirosra. ha elkészült szedjük át egy konyhai kéztörlővel borított tányérra.
A karamellszószhoz szórjuk a cukrot egy kis lábasba, és hevítsük addig míg szép aranysárgára nem pirul. Tegyük hozzá a vajat, keverjük el benne, majd öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk pár percig, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Tálaljunk egy sült banánt nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral, majd a csorgassuk meg a karamellszósszal. Friss mentaággal dekoráljuk.