Várd vendégeidet ezzel az ötórai teához is jól illő, illatos teasüteménnyel!
Hozzávalók:
- 2 narancs héja
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 1 evőkanál natúr joghurt
Elkészítése:
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, sót és a vaníliás cukrot, majd elektromos keverővel habosítsuk öt percig. Keverjük bele a tojás sárgáját, joghurtot, és még további két percig közepes fordulaton habosítsuk.
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet az étkezési keményítővel, a narancs apró kockára összevágott héjával és a ledarált mandulabéllel. Kis adagokban dolgozzuk a vajas alaphoz, majd borítsuk egy deszkára.
Jól gyúrjuk össze, majd tegyük egy tányérra, fedjük le fóliával, ezután pihentessük a hűtőszekrényben fél órán át. Nyújtsuk ki a tésztát fél centiméter vastagságúra, majd vágjuk fel 10-12 centis rudakká.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben süssük 160 fokon 8-10 percig.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy jól záródó üvegedénybe.