A multifunkciós rebarbarából készült sütemény vaníliafagylalttal mindenkit leszevesz a lábárol. Teszteld, ha nem hiszed!
Hozzávalók:
- 50 dkg rebarbaraszár
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl juharszirup
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
- 10 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 2 evőkanál vaj
- 1 db tojás
- 3 evőkanál tej
- 3 evőkanál narancslé
Elkészítés:
Vágjuk egycentis darabokra a rebarbaraszárát, tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, az őrölt fahéjat és a reszelt narancshéjat. Csorgassuk rá a juharszirupot (ha nincs, akkor használhatunk mézet is) és keverjük össze.
Vajjal kenjünk ki jól egy közepes méretű tűzálló tálat, szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a rebarbarás keveréket, majd a tetejére evőkanállal osszuk szét a tésztát. Igazgassuk el egyenletesen, hogy mindenhol betakarja.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 25-30 percig. Ha elkészült, helyezzünk a tetejére egy nagy tányért, majd óvatosan egy határozott mozdulattal fordítsuk fejre. Hagyjuk állni egy percig, és utána vegyük le róla a sütőedényt. A rebarbara a tészta tetején szirupos mázban fog csillogni.
Vágjuk nagy szeletekre, és még melegen vanília fagylalttal tálaljuk.