Ízlés szerint bármely szezongyümölcsből elkészíthető és szabadon játszhatsz a sorbet cukortartalmával is.
1. Először készítsük el a cukorszirupot: 2/3-ad rész cukrot keverjünk el 1 rész vízben. A gyorsabb oldódás miatt egyszer forraljuk fel a cukros oldatot, majd hűtsük le!
2. Turmixoljuk le a gyümölcsö(ke)t! Fokozza az ízhatást, ha citromlevet vagy lime-t keverünk hozzá.
3. Vegyítsük a gyümölcspépet a lehűtött sziruppal, majd tegyük a mélyhűtőbe 1 órára. Onnan kivéve botmixerrel törjük kásává a megfagyni készülő elegyet.
Tegyük vissza a mélyhűtőbe és ismételjük meg még egyszer-kétszer az akciót!
A cukoradag egyéni ízlés függvényében csökkenthető, főleg ha nem valamelyik savanykás gyümölcsből (citrom, lime) készítjük a sorbetet.