Birsalmából 2in1: kínálhatod forrón vaníliafagylattal vagy vadhúsok mellé köretként.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 15 dkg barnacukor
- 2 db birsalma
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étolaj
- csipetnyi só
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a 10 dkg cukrot. Tegyük bele a meghámozott és vékony kisdarabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni nem kezd és szépen bevonja a megpárolódott birsalmadarabokat. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kisé kihűlni.
Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a maradék 5 dekányi cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.
Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Kanalazzunk a tetejére a megpárolt birsalmából, és az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.
Ha elkészült, még forrón tálaljuk vaníliafagylalttal. Különleges köret is lehet, ha vadhúsokból készült ragukhoz körítjük.