A semleges ízű zöldségek segítségével izgalmas süteményeket tudunk készíteni. Jön a cukkiniszezon, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 25 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 dl olívaolaj
- 15 dkg liszt
- 6 dkg búzadara
- 3 evőkanál búzacsíra
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg dióbél
- 50 dkg cukkini
- fél citrom reszelt héja
Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni. Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.
Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percet.
A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket, és a dúrvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.
Süthetjük közepes méretű tepsiben, vagy muffin sütőformába adagolva. 160 fokon 30 percig süssük. Az elkészült süteményt vágjuk kockákra, vagy szúrjuk ki széles szájú pohárral, mellé házi lekvárt vagy rebarbarakompótot kínáljunk.