A semleges ízű zöldségek segítségével izgalmas süteményeket tudunk készíteni. Jön a cukkiniszezon, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg liszt
  • 6 dkg búzadara
  • 3 evőkanál búzacsíra
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg dióbél
  • 50 dkg cukkini
  • fél citrom reszelt héja

Cukkinis sütemény

Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni. Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.

Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percet.

A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket, és a dúrvára darált diót.  A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.

Süthetjük közepes méretű tepsiben, vagy  muffin sütőformába adagolva. 160 fokon 30 percig süssük. Az elkészült süteményt vágjuk kockákra, vagy szúrjuk ki széles szájú pohárral, mellé házi lekvárt vagy rebarbarakompótot kínáljunk.