Kaiser Smorni, ahogy az osztrákok nevezik. Lehet liszttel és búzadarával is elkészíteni, ki mire esküszik alapon.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg búzaliszt
  • 2 dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom lereszelt héja
  • 1 evőkanál rum
  • két evőkanál vaj
  • fél maréknyi mazsola
  • porcukor
  • sárgabaracklekvár

Császármorzsa

Válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjét és a sárgáját is tegyük egy nagy keverőtálba. A sárgájához tegyük a lisztet, tejet, sót, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a rumot. Habverővel készítsünk belőle sima tésztát. A fehérjét is verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük a palacsintatésztához.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd öntsük a tésztát bele. Kis lángon süssük 2-3 percig, majd szórjuk rá a mazsolát. Fakanállal óvatosan vágjuk kisebb darabokra, és fordítsuk meg. Pár perc sülés után morzsoljuk kisebb darabokra. Ha már szépen pirul, szórjunk rá egy evőkanálnyi porcukrot, és pirítsuk vele még 1-2 percig, hogy a cukor szépen rápiruljon a morzsára.

Ha elkészült, tálaljuk kis tálkákba vagy üvegpoharakba, tetejét szórjuk meg porcukorral, majd kanalazzunk rá rummal összekevert sárgabaracklekvárt.