Kaiser Smorni, ahogy az osztrákok nevezik. Lehet liszttel és búzadarával is elkészíteni, ki mire esküszik alapon.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 10 dkg búzaliszt
- 2 dl tej
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom lereszelt héja
- 1 evőkanál rum
- két evőkanál vaj
- fél maréknyi mazsola
- porcukor
- sárgabaracklekvár
Válasszuk szét a tojásokat, majd a fehérjét és a sárgáját is tegyük egy nagy keverőtálba. A sárgájához tegyük a lisztet, tejet, sót, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a rumot. Habverővel készítsünk belőle sima tésztát. A fehérjét is verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük a palacsintatésztához.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd öntsük a tésztát bele. Kis lángon süssük 2-3 percig, majd szórjuk rá a mazsolát. Fakanállal óvatosan vágjuk kisebb darabokra, és fordítsuk meg. Pár perc sülés után morzsoljuk kisebb darabokra. Ha már szépen pirul, szórjunk rá egy evőkanálnyi porcukrot, és pirítsuk vele még 1-2 percig, hogy a cukor szépen rápiruljon a morzsára.
Ha elkészült, tálaljuk kis tálkákba vagy üvegpoharakba, tetejét szórjuk meg porcukorral, majd kanalazzunk rá rummal összekevert sárgabaracklekvárt.