Babapiskóta készítéshez csak tojás, liszt, só, és - ha akarod - vaníliás cukor szükséges. Pillanatok alatt elkészül és nem csak a babák kedvence lesz.

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Babapiskóták teljes kiőrlésű lisztből

Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját tegyük egy keverőtálba. Adjunk hozzá 5 dkg cukrot, vaníliás cukrot és habverővel keverjük addig, míg könnyű habos lesz. Egy másik keverőedénybe öntsük a tojások fehérjét és ízesítsük sóval. Elektromos habverővel verjük habbá. Ha már habosodik a fehérje, szórjuk bele a maradék cukrot, és addig verjük, még a hab kemény lesz.

A tojásos keverékhez kis adagokban szórjuk a lisztet, jól keverjük el, és utána ugyancsak kis adagokban keverjük hozzá a felvert tojáshabot. A masszát töltsük egy tiszta műanyag tasakba, ollóval az egyik sarkából vágjunk le egy centis darabot. Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, majd a tasakból nyomjunk egymás mellé 6-7 centis, ujjnyi vastagságú csíkokat.

Előmelegített sütőben 130 fokon süssük 10-15 percig, még a piskóták aranyságára sülnek. Ha kissé kihűlt, szedjük át egy rácsra és várjuk meg, míg kihűl. Jól záródó tasakban vagy dobozban sokáig eltarthatjuk.