Remek párosítás a narancs friss íze és a Campari kesernyés aromája. Ezt a fogást leginkább a főétel tálalása előtt szoktuk szervírozni, úgymond étvágygerjesztőnek. Az alkohol, ami benne van, fokozza az étvágyat. Próbáljátok ki süteményekhez, szerintem izgalmas lesz.

Hozzávalók:

  • 1 kg narancs
  • 1 dl Campari
  • fél citrom leve
  • 20 dkg cukor

 Campari-narancs szorbet

Szórjuk a cukrot egy kis lábasba, majd öntsünk rá másfél decinyi vizet. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük öt-hat percig. Amikor a cukros lé kezd sűrűsödni,  vegyük le a tűzről.

A narancsokat hámozzuk le úgy, hogy a fehér héját is távolítsuk el. Egy narancsnak reszeljük le a héját, mielőtt meghámoznánk. Vágjuk négyfelé és a közepében lévő fehér eret is metsszük ki. A megtisztított narancsgerezdeket vágjuk fel kis kockákra. Tegyük a cukorszirupba, csorgassuk hozzá a citromlevet és egy stampedli Camparit. A Campariból nem szabad sokat beleönteni, mert a sok alkoholtól nem fog megfagyni. Tegyük hozzá a narancs lereszelt héját, és az egészet kézi mixerrel jól pürésítsük össze.

Campari-narancs szorbet

A fagylaltkészítő tartályát tegyük előző nap a mélyhűtőbe, a gyorsfagyasztó funkciót kapcsoljuk be, hogy legalább mínusz 25-30 fokra lehűljön. A szorbet alapot is hűtsük le jól, ezt is érdemes a fagyasztás előtt a mélyhűtőbe tenni dermedésig. Öntsük a jól lefagyott tartályba a fagylalt alapot, majd tegyük az alapgépre és készítünk belőle jégkását.

Campari-narancs szorbet

Az elkészült szorbetet tegyük jól zárható műanyag dobozba, és tálalásig tartsuk mélyhűtőben. Tálalás előtt tegyük az üvegkelyheket a mélyhűtőbe legalább fél órára, majd kanalazzunk egy-egy gombócnyit a kész szorbetből. Csorgassuk meg a Camparival, és azonnal tálaljuk a vendégeinknek. Érdemes a Camparit is lefagyasztani, hogy ne olvassza meg a kitálalt szorbetet.

Campari-narancs szorbet

Ha nincs fagylaltkészítő gépünk, öntsük a kész fagyialapot egy tepsibe, majd amikor megfagyott, törjük össze kis darabokra egy klopfolóval. A széttört darabokat tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, és a gép segítségével zúzzuk jégkásává.