Receptjeim

Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2013. január 03. Videók

A fogyni vágyók is bátran falatozhatnak ebből a vitamindús, ízletes salátából. Nemcsak finom, hanem egészséges és kevés benne a kalória is.

2012. december 19. Desszertek

Ezt a mákos sütit mindenki imádni fogja. Rumos mazsola is van benne, szóval igazán finom, és persze kiadós. Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 5 dkg darált mandulabél, csipetnyi só A töltelékhez: 3,5 dl tej, 12 dkg cukor, 1 db fahéjrúd, 20 dkg darált mák, csipetnyi só, 5 dkg búzadara, 1 db citrom héja, 2 evőkanál rum, fél marék mazsola   Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, még össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig. Vajjal kenjünk ki és liszttel szórjunk meg egy 20x14 centi átmérőjű tepsit. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki vékonyra, majd óvatosan béleljük ki vele a tepsi alját. Ha nem sikerül egyben belehelyezni, kezünkkel foltozzuk ki a hiányos részeket. A töltelékhez két deci tejet forraljunk fel 10 dkg cukorral és a fahéjrúddal, majd adjuk hozzá a darált mákot és a mazsolát. Hagyjuk állni 10 percig. Egy másik lábasban másfél deci tejben, egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral főzzük meg a búzadarát. Keverjük a megfőzött darát a mákhoz, reszeljük bele a citrom héját, és ízesítsük rummal. Tehetünk bele pár evőkanál baracklekvárt, ettől még szaftosabb lesz a töltelék. Keverjük jól össze, majd tegyük a tésztával beborított tepsibe. Kanállal egyengessük el simára. A tetejére reszeljük rá káposztareszelővel a maradék tésztát. Könnyebb tudjuk reszelni, ha előtte 10 percre betesszük a fagyasztóba. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 40-45 percig. Ha elkészült, vágjuk kis kockákra.

2012. december 28. Köretek

Egy pohárnyi pezsgővel készítve igazi szilveszteri körete lehet a malacsültnek.

2012. december 13. Főételek

Ma egy könnyen elkészíthető és igazán különleges halétel receptjét ismertetem.

2012. december 21. Videók

Ezúttal az angol ünnepi fogások közül készítettem el kettőt, egy finom sült almát és megmutatom azt is, hogyan kell elkészíteni a pulykát angolosan.

2012. december 12. Főételek

A rétes az ünnepi lakomák méltó szereplője. Lehet édes vagy sós.  Ha valamit réteslapba burkolunk és úgy készítjük el, rangja felemelkedik.