Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
A fogyni vágyók is bátran falatozhatnak ebből a vitamindús, ízletes salátából. Nemcsak finom, hanem egészséges és kevés benne a kalória is.
Ezt a mákos sütit mindenki imádni fogja. Rumos mazsola is van benne, szóval igazán finom, és persze kiadós. Hozzávalók a tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 5 dkg darált mandulabél, csipetnyi só A töltelékhez: 3,5 dl tej, 12 dkg cukor, 1 db fahéjrúd, 20 dkg darált mák, csipetnyi só, 5 dkg búzadara, 1 db citrom héja, 2 evőkanál rum, fél marék mazsola Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, még össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig. Vajjal kenjünk ki és liszttel szórjunk meg egy 20x14 centi átmérőjű tepsit. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki vékonyra, majd óvatosan béleljük ki vele a tepsi alját. Ha nem sikerül egyben belehelyezni, kezünkkel foltozzuk ki a hiányos részeket. A töltelékhez két deci tejet forraljunk fel 10 dkg cukorral és a fahéjrúddal, majd adjuk hozzá a darált mákot és a mazsolát. Hagyjuk állni 10 percig. Egy másik lábasban másfél deci tejben, egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral főzzük meg a búzadarát. Keverjük a megfőzött darát a mákhoz, reszeljük bele a citrom héját, és ízesítsük rummal. Tehetünk bele pár evőkanál baracklekvárt, ettől még szaftosabb lesz a töltelék. Keverjük jól össze, majd tegyük a tésztával beborított tepsibe. Kanállal egyengessük el simára. A tetejére reszeljük rá káposztareszelővel a maradék tésztát. Könnyebb tudjuk reszelni, ha előtte 10 percre betesszük a fagyasztóba. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 40-45 percig. Ha elkészült, vágjuk kis kockákra.
Egy pohárnyi pezsgővel készítve igazi szilveszteri körete lehet a malacsültnek.
Ma egy könnyen elkészíthető és igazán különleges halétel receptjét ismertetem.
Ezúttal az angol ünnepi fogások közül készítettem el kettőt, egy finom sült almát és megmutatom azt is, hogyan kell elkészíteni a pulykát angolosan.
A rétes az ünnepi lakomák méltó szereplője. Lehet édes vagy sós. Ha valamit réteslapba burkolunk és úgy készítjük el, rangja felemelkedik.