Ezúttal az angol ünnepi fogások közül készítettem el kettőt, egy finom sült almát és megmutatom azt is, hogyan kell elkészíteni a pulykát angolosan.

A karácsony nemcsak a szeretet ünnepe, hanem fogalmazhatnánk úgy, hogy az étel ünnepe is. Minden országnak vannak ünnepi nemzeti ételei.

Az angolok ünnepi étele mindig sült pulykából áll, amit különleges töltelékkel töltenek meg (mint például tőzegáfonyával) és különleges körítés jár mellé, majd utána a karácsonyi puding. Kevésbé ismeretes, hogy a pulyka csak a 17. század során vonult be az angol étlapokra: régebben a sült liba volt a megszokott karácsonyi étel, többnyire gesztenyével töltve.

 Sült alma és pulyka angolosan

Egyetlen karácsonyi vacsora sem lehet teljes egy puha, gyümölcsös Christmas pudding nélkül, melyet az étkezés végén brandyvel öntenek nyakon, és meggyújtva tálalják. Az édességet a királyi család Sandringham birtokáról származó recept alapján készítik aszalt gyümölcsökből, fűszerekből, diófélékből, almából és répából - felidézve azt az időt, amikor a cukor még hiánycikk volt.