Ma egy könnyen elkészíthető és igazán különleges halétel receptjét ismertetem.

 Egészben sült lazacfilé cukkinivel

Hozzávalók:

  • 1 kg-os lazacfilé
  • 2 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, darált bors
  • halhoz való fűszerkeverék
  • 2 ág friss kakukkfű

Elkészítése:

Csorgassuk meg a lazacfilét olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és tépkedjük rá a kakukkfű leveleit is.

Kenjünk ki olívaolajjal egy tűzálló tálat, majd tegyük bele a befűszerezett halat. Uborkagyaluval szeleteljük fel a cukkinit, majd fedjük be vele a halfilét.

A tál sarkaiba tegyünk cikkekre összevágott paradicsomot és cukkinit. Daráljunk az egészre borsot, szórjuk meg kakukkfűlevelekkel és csorgassuk meg olívaolajjal.

Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 150 fokon 40-45 percig.

Ha elkészült, még forrón, tállal együtt tegyük a megterített asztalra. Köretnek pasztinákból, vagy sült zöldségekből készített pürét és vajas petrezselymes burgonyát készítsünk hozzá.