A nasi goreng-gel indonéz ízeket varázsolhatsz a konyhádba. Légy bátor, variáld szabadon!
Hozzávalók:
- 35 dkg hosszúszemű rizs
- 5-6 evőkanál étolaj
- 3 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db zöld chili paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg kínai kel vagy pok-choy
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 3 evőkanál édes szójaszósz
Szórjuk a rizst egy lábasba, csorgassunk rá pár evőkanál olajat, majd állandóan kevergetve hevítsük fel. Szórjunk rá sót, és másfélszeres mennyiségű forró vízzel öntsük fel. Forraljuk fel, fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk készre. Az elkészült rizst hagyjuk kihűlni.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát, a vékony csíkokra felvágott pórét, az összezúzott fokhagymát, és a felkarikázott chilit. Tegyük bele a szintén vékony csíkokra felmetélt kínai kelt, majd állandóan kevergetve pároljuk pár percig. Szórjuk rá a koriandermagot és a római köményt, hevítsük jól össze, tegyük hozzá a rizst, csorgassuk rá a szójaszószt és jó alaposan keverjük össze.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár kanál olajat, majd öntsük bele a jól felvert és kevéske sóval ízesített tojást. Süssük vékony lepénnyé, majd göngyöljük fel, és vágjuk csíkokra.
Tálaljunk tányérokba a fűszeres rizsből, tetejére kanalazzunk a tojáslepénycsíkokból. Önállóan is fogyaszthatjuk, vagy köríthetjük a mogyorós csirkenyárs mellé.