A kókusztej, a rák és a kurkuma íze tökéletesen kiegészíti egymás. Indonéz recept!

Hozzávalók:

  • 40 dkg királyrákfarok
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor friss korianderlevél
  • 1 db chili paprika
  • fél db zöldcitrom
  • 2 szál újhagyma
  • só, darált bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Kókuszos rák-curry

Tisztítsuk meg a rákokat páncéljától, majd mossuk meg hideg vízben. Tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük el alaposan. Szedjük egy tálba, csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, reszeljük rá a fokhagymát és a citrom héját. Vágjunk közé ízlés szeri mennyiségű chili paprikát, szórjuk meg összevágott korianderlevéllel és darált feketeborssal, majd tegyük pár órára a hűtőbe.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett rákokat a fűszerekkel együtt. Erős lángon addig pirítsuk, míg a rák rózsaszínű nem kezd lenni. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kemény és rágós lesz! Elég addig sütni, míg a rákhús szélei kezdenek pirosodni.

Ha már pirosodnak, szedjük ki egy tányérba, a serpenyőbe szórjuk a kurkumát, keverjük el jól, majd öntsük a kókusztejet, forraljuk pár percig, közben ízesítsük kevéske sóval és pár csepp citromlével.

Ha a kókuszos mártás kezd sűrűsödni, tegyük bele a felkarikázott újhagymát és a felcikkezett és meghámozott paradicsomot. Öntsük vissza bele a rákhúst, forraljuk össze és tálaljuk tálkákba, tetejét frissen összevágott korianderlevéllel szórjuk meg.

Párolt rizst készítsünk hozzá körítésnek.