Az üzenet feladója: Kaldeneker György, Cannes-ból, a filmvilág európai központjából, Franciaországból. Ha el szeretnéd olvasni az üzenetet és megnéznéd a képeket, nem kell mást tenned, csak a címre klikkelni!


Üdvözletem küldöm Nektek Cannes-ból. Már negyedik alkalommal utazom a francia riviérára, de nem nyaralni és pihenni jöttem, hanem főzni. Nagy kihívás ez nekem, idegen konyha, új környezet, gyorsan fel kell találnom magam, mert éhesen jönnek a vendégek.

Képeslapod érkezett!

Már tudom, hol a legjobb piac, itt mindent meg lehet vásárolni, mi szemnek és szájnak is íncsiklandozó. Friss fűszerek csokorba kötve, külön ételekhez válogatva, házi készítésű olíva és más, olajos magokból, pisztáciából, mogyoróból, mákból préselt olajak.

Lekvárokat találunk itt, nem csak gyümölcsökből, hanem zöldségekből is, kedvencem az olívabogyóból készült lekvár, amit édességként fogyasztanak. Harmatos bébispenót, színes salátalevél keverék, aszalt paradicsom, olívabogyó, hajszálvékonyra szeletelt sonka, citrusfélék, sokféle finom sajt, ezekkel kezdem a főzést.

Vásárolok tőkehalszeletet, amit fekete-olívabogyó krémmel megkenek és úgy fogom megsütni, osztrigával fogjuk kezdeni a vacsorát, és befejezésképp sokféle sajtot teszek az asztalra.

Ellátogatok kedvenc borszaküzletembe is, ahol nagyon szeretek vásárolni, mert csak az aznapi menüt kell felsorolnom, és a szakértő eladó kiválasztja a hozzá legjobban illő helyi borféleségeket.

Remélem, hírességekkel is összefutok majd, de ha nem, hát átcsöngetek a szomszédunkhoz, aki nem más, mint Mel Gibson amerikai színész.

Nyüzsgő fesztiváli hangulat, rálátás a tengerre, olyan szeretni való hely ez a Cannes. Csodálatos a kilátás a teraszról, kukkantsatok be Ti is Mel Gibson balkonjára!