Hazánk egyik legnépszerűbb gasztroblogja a Lila Füge (www.lilafuge.hu). Szerzője, Havas Dóra 2006-ban indította útjára – jóval azelőtt, hogy a gasztroblogok ilyen népszerűvé váltak volna.

Havas DóraSikerének titka egyszerű, könnyen érthető receptjei, az amatőröket is főzésre csábító, könnyű fogásai mellett az általa készített fotók átlagon felüli minősége.

Ugyanezt a szellemiséget, ugyanezt a kivételes minőséget képviseli Havas Dóra első kötete, a Lila Füge szakácskönyv. Szerzője 75 vadonatúj, a blogon még soha nem publikált receptjét gyűjtötte össze benne, öt fő fejezetbe csoportosítva a finomságokat. Az egyes fejezetekben Havas Dóra a számára legfontosabb családi és baráti együttlétekhez ajánl ételeket, a Ráérős reggelitől a Családi ebéden át a Piknikig, a Váratlan vendégekig és a Délutáni falatozásig – azaz a tojásos finomságoktól a húsos fogásokon át az egytálételekig, levesekig, frissítő italokig, salátákig, desszertekig.

A receptek döntő többsége egyszerűen elkészíthető, nem igényel különösebb jártasságot a konyhai műveletek terén, így bátran ajánlható kezdő hobbiszakácsoknak is. Szerepel azonban a szakácskönyvben néhány olyan étel is, mely a rendszeresen főzőcskézők számára is izgalmas lehet. A kötet összes receptjét Havas Dóra saját készítésű fotói illusztrálják.

„Nagyon bírom Dórát – az ízlését, az egész világát, és hogy a főzéssel olyan természetesen árad belőle az igazi női gondoskodás.” Winkler Nóra

„Dóra könyvében az a klassz, hogy minden nagyon egyszerű benne – vagy legalábbis annak tűnik. Kedvet csinál a főzéshez.” Segal Viktor mesterszakács

A Lila Füge szakácskönyv október 30-tól kapható a Líra, Libri, Alexandra, Tóthágas, Bookline hálózatában, valamint a Tesco, Auchan, Cora áruházakban és független terjesztőknél.

Hamarosan megjelenik - Havas Dóra: Lila Füge szakácskönyv

lila_fuge_szakacskonyv_02Fogyasztói ár: 4490 Ft

Sajtókapcsolat és további információ:

Osvárt Judit, 00 36 20 2661679, judit.osvart@boook.hu
BOOOK Kiadó Kft., www.facebook.com/BoookKiado