Karácsony közeledtével szeretnék segíteni az ajándékok kiválasztásában. Ajánlom figyelmetekbe különleges zöldségekből és gyümölcsökből készített lekvárjaimat. Egyedi kézműves termék, igazi különlegesség.

Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóval közösen elkészítettünk három különleges lekvárt. A fogadó rendelkezik minden olyan berendezéssel, amelyek az élelmiszerek létrehozásához szükségesek. Egyik nap leutaztam és közösen, az én receptjeim alapján elkészítettünk egy nagy adagot. Egyelőre csak háromféle készült, megvárjuk az érdeklődést, és ha nagyon megkedvelitek, újabb különlegességeket fogunk létrehozni.

Beindult a lekváros biznisz vagy karácsonyi zöldséglekvár vásár

Az elkészült lekvárok nem tartalmaznak tartósítószert, adalékot és aromát

Tartósítást a legegyszerűbb módon végeztünk, tudjátok, a forrásban lévő lekvárt azonnal a tisztára mosott üvegekbe töltöttük, és fejre állítottuk öt percre. Így a még forró lekvár sterilizálta az üvegben lévő levegőt és zárókupakot. Az így elkészült finomságok száraz, hűvös helyen egy évig eltarthatók felbontás nélkül. Ha felbontottátok, hűtőszekrényben kell tárolni.

A lekvárokat megvásárolhatjátok

  • személyesen a Rosinante Fogadóban,
  • elküldöm nektek postai utánvétellel,
  • vagy Budapesten személyes találkozó alkalmával.

Utánvétel esetén a posta szállítási költséget nektek kell kifizetni. Az árakról érdeklődjetek levélben.

Beindult a lekváros biznisz vagy karácsonyi zöldséglekvár vásár

Narancsos sütőtök chutney

Igazi karácsonyi ízvilággal rendelkezik ez a különleges zöldséglekvár. A fő alkotórésze a mézédes kanadai sütőtök. Tettünk hozzá almát, hagymát, fűszereztük narancshéjjal, friss gyömbérrel, fekete és sárga mustármaggal. Bevadítottuk egy kevéske chili paprikával. Só, barnacukor és borecet került még bele.

Remek kiegészítője a karácsonyi pulykasültnek, de kínálhatjátok szárnyasokból, halakból, rizses és tojásos ételekhez.

Az üveg űrtartalma 275 ml. Ára 800 Ft.

Beindult a lekváros biznisz avagy zöldséglekvárok vására karácsonyra

Curry-s szilva chutney

A szilva és curry párosítása remek ötlet. Nagyon jól kiegészítik egymást. A chutney indiai eredetű étel, amit ők inkább fűszerezésre használnak. Náluk sokkal több fűszert tartalmaz, ami miatt elég intenzív az íze. Én enyhítettem rajta, ami lehetővé teszi, hogy közvetlenül ételek kiegészítőjeként fogyasszuk. Szilva, hagyma került az üvegbe. Chili paprikával, gyömbérrel, curry fűszerkeverékkel lett fűszerezve. Só, barnacukor, vörösborecet került még bele. Ez a termék sem tartalmaz tartósítószert, adalékot és mesterséges ízesítőt.

Nagyon finom kacsasült, rizses ételek kiegészítőjeként., marhából és sertésből készült pecsenyékhez. Érdemes pár kanállal a reggeli rántotta mellé tenni, vagy omlettet felgöngyölni vele.

Az üveg űrtartalma 275 ml. Ára 800 Ft.

Beindult a lekváros biznisz vagy karácsonyi zöldséglekvár vásár

Körtés zsályazselé

Érett vilmoskörtéket használtunk ennek a különleges szelének az elkészítéséhez. Zselé vagy inkább dzsem, nem tudom megítélni. A zsálya kellemes bársonyos ízét kölcsönözte a gyümölcsnek. Pár csepp citromlé emelte ki frissességét. Cukor és lekvárzselésítő felhasználásával készült.

Az üveg űrtartalma 275 ml. Ára 800 Ft.

Sajtok mellé kanalazva igazi élmény, báránysültekhez, pástétomokhoz és felfújtakhoz remek kiegészítő. Sült kacsa- vagy libamájhoz fogyasztva is érdemes kipróbálni. 

Beindult a lekváros biznisz vagy karácsonyi zöldséglekvár vásár

Megtetszettek a lekvárok? Rendelés és információ: info@kaldeneker.hu