Szervezetünknek naponta két-három liternyi folyadékra van szüksége. Egy idő után a víz kissé unalmassá válhat. Pár perc alatt elkészíthető zöldségitalokkal izgalmasabbá tehetjük a folyadékbevitelünket.
A zöldségekből készített friss italokhoz szükségünk lesz egy gyümölcscentrifugára. A gép segítségével tudjuk a zöldségekben lévő folyadékot a legnagyobb eredménnyel kinyerni. Érdemes egy napit kicentrifugázni, mert a gép tisztítása kissé macerás.
A kinyert levet tegyük hűtőszekrénybe, csepegtessünk bele pár csepp citromlevet. Így az íz frissebb lesz, és nem oxidálódik, megmarad az élénk színe.
Ha édesebbre szeretnénk készíteni a natúr leveket, pár darab steviát (jázminpakócát) is tegyünk a centrifugába. Ennek a gyógynövénynek nagyon édes az íze, viszont nem tartalmaz szénhidrátot. Cukorbetegek is nyugodtan használhatják.
Uborka-zellerszár ital
Hozzávalók:
- 2-3 kígyóuborka
- 2-3 db zellerszál
- 3-4 petrezselyemágacska
Ennek a zöld italnak minden egyes szereplője remek lúgosító hatással bír. Méregtelenítő hatású, és vitaminokban, ásványi anyagokban nagyon gazdag, antioxidáns hatású.
Piroska
Hozzávalók:
- 2-3 db sárgarépa
- 3-4 db paradicsom
- 2 db piros pritamin paprika
A délutáni fáradság remek felfrissítője ez az ital. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul a paprika oldja a stresszt.
Bíborban az erő
Hozzávalók:
- 3-4 friss cékla
- 2-3 sárgarépa
- friss koriander
A cékla gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és antioxidáns hatású, emellett jó kalcium-, kálium-, mangán és vasforrás. A koriandert emésztési panaszok enyhítésére is alkalmazzák.