Szervezetünknek naponta két-három liternyi folyadékra van szüksége. Egy idő után a víz kissé unalmassá válhat. Pár perc alatt elkészíthető zöldségitalokkal izgalmasabbá tehetjük a folyadékbevitelünket.

A zöldségekből készített friss italokhoz szükségünk lesz egy gyümölcscentrifugára. A gép segítségével tudjuk a zöldségekben lévő folyadékot a legnagyobb eredménnyel kinyerni. Érdemes egy napit kicentrifugázni, mert a gép tisztítása kissé macerás.

vitamindus_zoldseglevek_4

A kinyert levet tegyük hűtőszekrénybe, csepegtessünk bele pár csepp citromlevet. Így az íz frissebb lesz, és nem oxidálódik, megmarad az élénk színe.

Ha édesebbre szeretnénk készíteni a natúr leveket, pár darab steviát (jázminpakócát) is tegyünk a centrifugába. Ennek a gyógynövénynek nagyon édes az íze, viszont nem tartalmaz szénhidrátot. Cukorbetegek is nyugodtan használhatják.


Uborka-zellerszár ital

vitamindus_zoldseglevek_2

Hozzávalók:

Ennek a zöld italnak minden egyes szereplője remek lúgosító hatással bír. Méregtelenítő hatású, és vitaminokban, ásványi anyagokban nagyon gazdag, antioxidáns hatású.

Piroska

vitamindus_zoldseglevek_1

Hozzávalók:

A délutáni fáradság remek felfrissítője ez az ital. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul a paprika oldja a stresszt.

Bíborban az erő

vitamindus_zoldseglevek_3

Hozzávalók:

  • 3-4 friss cékla
  • 2-3 sárgarépa
  • friss koriander

A cékla gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és antioxidáns hatású, emellett jó kalcium-, kálium-, mangán és vasforrás. A koriandert emésztési panaszok enyhítésére is alkalmazzák.