Az IKEA „A férfiak is képesek rá” kampánya szombaton a budaörsi és az Örs vezér téri IKEA áruházban a várva várt Főzőshow-val csúcspontjához érkezett.

 Ikea Főzőshow

A szerencsés nyertesek egy délutánt tölthettek az IKEA-ban, ahol a párok férfi tagjai Budaörsön Sági Szilárd, Budapesten pedig Kaldeneker György segítségével mutathatták be konyhai tudásukat. Mint kiderült, a résztvevő férfiak közül többen hatalmas, mindeddig kiaknázatlan szakácstehetséggel rendelkeznek.

 Ikea Főzőshow

Szombaton a két áruházba tíz-tíz kiválasztott pár érkezett a Főzőshow-ra. Miután egy időre elköszöntek párjuktól, a kötényt kötő férfiak a konyhák körül gyülekeztek. Ha volt is lámpalázuk, az hamar elszállt. Mindkét áruházban profi séfek, Kaldeneker György és Sági Szilárd vezették végig őket egy háromfogásos menü elkészítésének trükkjein. Az alapvető konyhai eszközök bemutatásakor érte őket a délután első komoly meglepetése: bármilyen ételt egyszerűbb elkészíteni, ha a megfelelő eszközökkel kezdünk neki a munkának.

 Ikea Főzőshow

A felcsigázott férfiak néhány gyors és egyszerű előétel és desszert összeállításával folytatták, és a végeredmény még egy elegáns étteremben is megállta volna a helyét. A sok-sok konyhai munkára a főfogás elkészítése tette fel a koronát, amely az Örs vezér téren például grillezett svéd lazac volt vörösáfonyával és fehérrépa-pürével.

„Persze próbáltam már főzni néhány egyszerűbb dolgot ezelőtt is – mondta az egyik résztvevő –, de a végeredmény rendszerint kissé elszenesedett. Azt hiszem, megfelelő eszközökkel minden jobban sikerült volna, hatalmas különbséget jelent a jó felszerelés.”

„Csak az a baj, hogy a párom mostantól fogva mindig ilyesmit vár majd el tőlem” – tette hozzá nevetve.

Ikea Főzőshow

Míg a férfiak a konyhában ügyködtek, addig az IKEA a nőket néhány, az évszakok változásához kapcsolódó, szórakoztató játékkal kényeztette. Mielőtt a férfiak felszolgálták volna az ételeket, párjaik megterítették és alkalomhoz illően feldíszítették az étkezőasztalokat. Ezután már csak az ízletesebbnél ízletesebb fogások elfogyasztása maradt hátra.

Ikea Főzőshow

Aki kedvet kapott egy kis konyhai sürgés-forgáshoz, látogasson el az IKEA internetes oldalára, hiszen számos konyhai ötletet kaphat. Ha pedig valaki az IKEA-nál valósítja meg álomkonyháját, egy vásárlási utalvánnyal is gazdagabb lesz, hiszen az áruházak minden konyhára elköltött 100.000 Ft után egy 10.000 Ft-ot érő utalvánnyal ajándékozzák meg a vásárlóikat.

Ikea Főzőshow

Ikea Főzőshow

Ikea Főzőshow

Eredeti megjelenés: Mindmegette