A budapesti IKEA Áruház nem fukarkodik a finomabbnál finomabb ételekben. Mi is készülünk a karácsonyra válogattam az áruház Svéd Shop kínálatából. Sonka kerül egészben a sütőbe, ami a Svéd emberek karácsonyi pecsenyéje. Mellé sütőtök, körte és ananász kerül. Velem tartanak a friss fűszereim, amivel megbolondítjuk a köretek ízét. Ti is megkóstolhatjátok, ha ellátogattok december 1-én, és 2-án az Örs vezért téri áruházba. Keressetek minket az emeleti konyhaosztályon déltől este hatig.
Egy falat SvédországAz IKEA áruházak éttermébe bármikor betérhetsz egy könnyű uzsonnára, egy többfogásos ebédre vagy csak egy csésze kávéra. Családbarát módon kialakított asztalokkal, gyermekmenüvel (akár bébiétellel is) és gyerekjátszóval várunk. Egy kis Svédországra vágysz? A hagyományos recept és minőség mellett az új, alacsony ár még vonzóbbá teszi a húsgolyókat. Ízletes fogásaink minden összetevője minőségi alapanyagokból, megbízható forrásból származik. Reggeli ajánlatainktól kezdve a bőséges desszertválasztékig. Mindig találsz valami finomat az IKEA áruházak éttermeiben. Nálunk mindig frissen készült ételekből válogathatsz ‒ bio és vegetáriánus fogásokból egyaránt, melyek alapanyagait kizárólag fenntartható módon kezelt gazdaságokból és halászatokból szerezzük be. Odafigyelünk arra, hogy a nálunk kapható zöldségeket és gyümölcsöket a környezetre való legnagyobb odafigyeléssel termesszék, így garantáltan biztonságos élelmiszereket kínálhatunk áruházainkban. |
Svéd karácsonyi sült sonka, vele sült körtével, sütőtökkel, ananásszal
Hozzávalók: 1 db JULSKINKA karácsonyi sonka (a Svéd finomságok Boltjában megvásárolhatod), 10-15 szem szegfűszeg, a kisebb sütőtök, 3-4 db körte, 1 db ananász, 1 csokor friss rozmaring vagy zsályalevél, olívaolaj.
A sonka bőrét éles késsel vágd be centinként, úgy, hogy a vágásfelülete kocka alakú legyen. A kis kockákba szúrj 1-1 db szegfűszeget, majd tedd az egész sonkát egy nagy tepsibe.
A megtisztított sütőtököt vágd tenyérnyi darabokra, a félbevágott körte magházát vágd ki, és a megtisztított ananászt is cikkezd fel. Tedd a sonka mellé, tépkedd rá a fűszerleveleket, majd csorgasd meg kevéske olívaolajjal. Tedd forró sütőbe, és süsd legalább 35-45 percig, míg a sonka bőre szépen megpirul. Az elkészült sonkát szeleteld fel, majd körítsd a mellette megsütött finomságokkal. Kanalazz mellé zöldséges tormaszószt és piros áfonya dzsemet.