Az I. Gönci Barack Fesztivál a zempléni táj, a csak ezen a vidéken ennyire zamatos ízű kajszibarack és az életöröm ünnepe. 2012-ben a BESTILLO Pálinkaház és Boldogkőváralja összefogott, hogy ezeken a napokon baracklekvár-felhőben ússzon a bársonyos zempléni dombok szabdalta táj.

Az I. Gönci Barack Fesztivál érték- és hagyományteremtő rendezvény, ahol a családok, a helyi értékekre, itteni adottságokra büszke emberek és a kajszi ízéért különböző formákban rajongók együtt ünnepelhetik az istenáldotta környék egyik legnagyszerűbb adományát.

Barackfesztivál

Aki az alábbi listán felismeri magát, annak ezen a hétvégén ebben a Zemplén lankái közt megbúvó varázsfaluban van a helye:

Családosok: számtalan gyermekprogram, varázslatos, természet közeli helyszíneken: barackos játszóházzal, dombon magasodó, középkori várral, Levente Péter előadásával, kézműves foglalkozásokkal, gurulós kisvonattal, rotyogó, nagy üstökkel, barackvelőt kavargató nagymamákkal, száj széléről édes baracklekvár-nyalogatással.

Pálinkabarátok, gasztronauták és egyéb hedonisták: Badár Sándor szövegével csúszó kiváló pálinkák, látványfőzde-látogatás, barackos hangulatú borok jazz mellett, idilli tájban, ráadásul a környék legendás éttermeinek kínálatában együtt, egy helyen, egy napon lehet belekóstolni. Ős Kaján, Gusteau Kulináris Élményműhely, Sárga Borház, Oroszlános Borvendéglő, Magita Hotel, Erdőfénye Kastélyszálló ... Nagy nevek. Nem is sorolom tovább, aki ismeri, érti...

Helyi lakosok, akik büszkék arra, amijük van: mert kincs van a kezükben, olyasmi, amely másnak, máshol nincs. A Gönci barack. Csak itt és csak nekik. Kivétel nélkül mindenki szereti. Ideje ezt megünnepelni, igaz?

Nem helyi lakosok, de szeretik a szépet és tudják, mi a jó: harmónia, szépség, érintetlen természet, kirándulásra hívogató Kéktúra-ösvény, összehajló ágak, töményen csorgó napsugár, lépőkövek a patakban, mesebeli házak, nemes lelkű grófok és bátor lovagok hátrahagyta ősi falak, sodró erejű koncert az esti Várban. Kész libabőr...

Barackfesztivál

Helyszín: Boldogkőváralja, Arka
Időpont: 2012. július 14. (szombat)
Kapunyitás: 2012. július 14. Arkán 17,30-kor, a többi helyszínen 10,00 Boldogkői Vár,
BESTILLO Pálinkaház, Tájház

Barackfesztivál