Az aloe nem csodaszer, de hozzásegíti szervezetünket öngyógyító képességének beindításához. Aloéval finomságokat is készíthetünk, így ételünk nem csak ízletes, de egészséges is lesz.


Az aloe vera növénynek (Barbadensis Miller) négy fő tulajdonsága van: gyulladáscsökkentő, antibiotikus, gombaölő és regeneráló hatású. Kitűnően alkalmazható gyomor és emésztési problémák enyhítésére.

Csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait és megerősíti az immunrendszert, miközben segít a szervezetnek a felhalmozódott mérgeket lebontani.

Regenerálja a szöveteket, a sejtek normális fejlődési ütemében. Mindenre kiterjedő, bonyolult, lassú néha szinte észrevehetetlen hatása van, éppen ezért hívják "csendes gyógyítónak".

Sütés-főzés aloe verával

A növény friss leveléből kivont áttetsző anyag, mely a levél belső húsa, kiválóan alkalmas ízületi és reumás panaszok kezelésére bedörzsöléses, vagy dunsztkötéses módszerrel. Égési (napégés is), vágási sebek, sérülések kezelésére is rendkívüli hatással bír, fertőtleníti a sebet és gyorsítja a forradási folyamatokat. Hatásos még allergiás bőrkiütések, pattanások, herpesz, övsömör, pikkelysömör és számos bőrprobléma orvoslására.

Egy kis házi patika

Ha van otthon aloe vera növényük, mely legalább 30-40 cm magas, levelei pedig a törzsnél 3-4 cm szélesek, és szépülni szeretnénk vagy sebek-sérülések hamarabbi gyógyulását kívánjuk elősegíteni, ezt könnyűszerrel megtehetjük. Vágjuk le éles késsel a növény két idős, jól fejlett levelét. Fektessük egy tálba, és a középvonala mentén nyissuk fel. A kibuggyanó növényi nedvet fogjuk fel egy tálba, majd hígítsuk fel testápolónkkal. Keverjük össze, zárjuk le, és tároljuk a hűtőben. Az így nyert zselé kiválóan alkalmas kisebb égési sérülések, horzsolások kezelésére vagy a száraz bőr hidratálására.

Aloe vera

Az aloéből előállított gélek, boltokban kapható desszertek a tápcsatornán keresztül haladva fejtik ki jótékony hatásukat.