Április végén a festői Csopakon voltunk, ahol spárgás ínyenc menüvel ünnepeltük a György napot a Petrányi borteraszon. A teraszról az egész Balaton látható, a látkép lélegzetelállító. A Káli-medence közelsége, a Tihanyi Apátság messzi láványa és a finom ételek, borok miatt is érdemes ellátogatni erre a vidékre.
Napsütéses hétvégét töltöttünk Csopakon. A spárgalakomát a kedvenceimből állítottuk össze. A lazacot juharszirupos-gyömbéres-római köményes pácban érleltük, a salátaöntetet bodzaszörppel készítettük, a pitét pedig friss kecskesajjtal és zsenge spárgával sütöttük. A asztalokat a helyi réten szedett virágokkal díszítettük.
A menü főszereplője az egyik tavaszi kedvencem, a spárga volt. Az ételeket Ti is elkészíthetitek otthon a belinkelt receptek alapján.
Előétel:
Kecskesajtos spárgapite bodzaöntetes salátával
A Petrányi borterasz italajánlata hozzá: Apám Kapálta 2014 cuvée
Leves:
Tavaszi spárgaleves
A Petrányi borterasz italajánlata hozzá: Olaszrizling 2014
Főétel:
Juharsziruppal grillezett lazac, paprikalekvárral és zöld spárgával
A Petrányi borterasz italajánlata hozzá: Tramini 2015 – tartályminta
Desszert:
Mennyei málnapite levendulás epersalátával és édes pesztóval.
A Petrányi borteraszon a nyári szezonban bórkostolókkal várják a vendékeget. A borokhoz finom falatkákat is választhatunk és tematikus vacsoraalkalmakra is van mód. A Csopaki kincsesboltba is érdemes ellátogatni, amely az egyik legszebb balatoni strandon található, ahol sok helyi finomság, ajándék közül lehet válogatni.