Ezen a hétvégén, 2011. december 3-án szombaton főzési bemutatóval várom minden vásárlót az IKEA Örs vezér téri áruházába.

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_01

Készülünk a karácsonyra. Főzési tanácsokkal látom el az áruházba látogatókat délelőtt 11 órától este 6-ig. Helyszín Budapesten az Örs vezér téri IKEA áruház konyhaosztálya.

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_06 

Éhesen nem lehet vásárolni, térj be az áruház éttermébe!

Kóstold meg legújabb ajánlatunkat!

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_04

Lazacderék kapros-snidlinges mártással, brokkolival, főtt burgonyával
990,-

Az ajánlat a budapesti áruház éttermében, a készlet erejéig érvényes.

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_07

Sült kacsacomb párolt káposztával, főtt burgonyával
1.290,-

Az ajánlat a budapesti áruház éttermében 2011. december 18-ig, illetve a készlet erejéig érvényes.

Karácsonyi pulykasült vörösáfonya lekvárral

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • darált bors
  • 1 üveg vörösáfonya lekvár (a Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg sárgarépacsík

A pulykamellfilét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy tálba. Csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit és szórjuk meg az őrölt gyömbérrel. Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajat, majd tegyünk bele a befűszerezett húsból. Erős lángon, állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha már kezd barnulni a hús széle, kanalazzunk rá a vörösáfonya lekvárból , tegyük hozzá a répacsíkot, és öntsük rá a tejszínt. Jól forraljuk át, majd tálaljuk tányérokra. Köretnek burgonyából, sütőtökből vagy pasztinákból készített pürét kínáljunk mellé.

Elkészíthetjük úgy is, hogy a pulykamellet nagyobb darabokban hagyjuk, és serpenyőben elősütjük, majd forró sütőben 180 fokon 15 perc alatt fejezzük be a sütését. Tálaláskor szeleteljük fel, és kanalazzunk mellé a lekvárból.

Izgalmasabb, ha a fűszerezéshez mézeskalács-fűszerkeveréket is használunk.

Narancsos sült almák

Hozzávalók:

  • 4 db kisebb alma
  • 4 evőkanál Bio narancslekvár (Svéd Finomságok Boltjában megveheted)
  • 2 evőkanál vaj

Az almák magházát karalábévájóval vájjuk ki, majd az alját vágjuk le, hogy egyenesen álljon a tepsiben. A kivájt magházba kanalazzunk egy-egy evőkanál narancslekvárt, csorgassuk meg vajjal, majd tegyük forró sütőbe. 50-160 fokon süssük 15-20 percig, majd azonnal forrón tálaljuk.

Néhány tipp a fenntarthatóbb életért

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_05

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_03

karacsonyi_fozocskezes_az_ikeaban_02

Kapcsolódó link: