Ezen a hétvégén, 2011. december 3-án szombaton főzési bemutatóval várom minden vásárlót az IKEA Örs vezér téri áruházába.
Készülünk a karácsonyra. Főzési tanácsokkal látom el az áruházba látogatókat délelőtt 11 órától este 6-ig. Helyszín Budapesten az Örs vezér téri IKEA áruház konyhaosztálya.
Éhesen nem lehet vásárolni, térj be az áruház éttermébe!
Kóstold meg legújabb ajánlatunkat!
Lazacderék kapros-snidlinges mártással, brokkolival, főtt burgonyával
990,-
Az ajánlat a budapesti áruház éttermében, a készlet erejéig érvényes.
Sült kacsacomb párolt káposztával, főtt burgonyával
1.290,-
Az ajánlat a budapesti áruház éttermében 2011. december 18-ig, illetve a készlet erejéig érvényes.
Karácsonyi pulykasült vörösáfonya lekvárral
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 2 szál kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- darált bors
- 1 üveg vörösáfonya lekvár (a Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- 2 dl tejszín
- 10 dkg sárgarépacsík
A pulykamellfilét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy tálba. Csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit és szórjuk meg az őrölt gyömbérrel. Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajat, majd tegyünk bele a befűszerezett húsból. Erős lángon, állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha már kezd barnulni a hús széle, kanalazzunk rá a vörösáfonya lekvárból , tegyük hozzá a répacsíkot, és öntsük rá a tejszínt. Jól forraljuk át, majd tálaljuk tányérokra. Köretnek burgonyából, sütőtökből vagy pasztinákból készített pürét kínáljunk mellé.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a pulykamellet nagyobb darabokban hagyjuk, és serpenyőben elősütjük, majd forró sütőben 180 fokon 15 perc alatt fejezzük be a sütését. Tálaláskor szeleteljük fel, és kanalazzunk mellé a lekvárból.
Izgalmasabb, ha a fűszerezéshez mézeskalács-fűszerkeveréket is használunk.
Narancsos sült almák
Hozzávalók:
- 4 db kisebb alma
- 4 evőkanál Bio narancslekvár (Svéd Finomságok Boltjában megveheted)
- 2 evőkanál vaj
Az almák magházát karalábévájóval vájjuk ki, majd az alját vágjuk le, hogy egyenesen álljon a tepsiben. A kivájt magházba kanalazzunk egy-egy evőkanál narancslekvárt, csorgassuk meg vajjal, majd tegyük forró sütőbe. 50-160 fokon süssük 15-20 percig, majd azonnal forrón tálaljuk.
Néhány tipp a fenntarthatóbb életért
Kapcsolódó link: