Könnyítünk a karácsonyi főzésen az IKEA Örs vezér téri áruházában. Főzési bemutató a 2011. december 10-11-i hétvége mindkét napján.
Ezen a hétvégén is érdemes lesz ellátogatni az IKEA Örs vezér téri áruházába, szombaton és vasárnap. Déltől este hatig főzési bemutatóval, tanácsadással és kóstolóval várok minden kedves vásárlót az emeleti konyhabútor osztályon.
Leveles tészta fogja átölelni a spenótlevélbe burkolt lazachúst, amihez vörösáfonya lekvárból, teljes kiőrlés mustárból és vörösáfonyás almaecettel készítünk öntetet. Természetesen ezt az öntetet is megkóstolhatjátok az elkészült lazaccal és zöldsalátalevelekkel.
Leveles tésztába burkolt lazacderék
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé (a Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
- 10 dkg forrázott spenótlevél
- 1 csomag friss leveles tészta
- 1 teáskanál kapor
- darált bors
Daráljunk a lazacszeletekre borsot, szórjuk meg kaporlevéllel. Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd tegyük a széleire a befűszerezett halat. Tetejét borítsuk be a spenótlevelekkel, majd az egészet göngyöljük fel. A begöngyölt halrudat vágjuk fel 4-5 cm-es darabokra, majd tegyük vágásfelületével felfelé egy sütőlapra.
Forró, 170 fokos sütőben süssük körülbelül 25-30 percig. Az így megsütött és leveles tésztával körülölelt lazacot körítsük rozmaringos sült körtékkel, sült sütőtökkel és párolt spenótlevéllel.
Vörösáfonyás salátaöntet
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vörösáfonya lekvár
- 3 evőkanál vörösáfonyás almaecet
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű mustár (ezeket a hozzávalókat a Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
Kanalazzuk a lekvárt, ecetet és a mustárt egy tálba. Daráljunk rá borsot és sózzuk meg. Keverjük jól össze, majd hígítsuk fel kevéske vízzel.
Kapcsolódó linkek: