Könnyítünk a karácsonyi főzésen az IKEA Örs vezér téri áruházában. Főzési bemutató a 2011. december 10-11-i hétvége mindkét napján.

Ezen a hétvégén is érdemes lesz ellátogatni az IKEA Örs vezér téri áruházába, szombaton és vasárnap. Déltől este hatig főzési bemutatóval, tanácsadással és kóstolóval várok minden kedves vásárlót az emeleti konyhabútor osztályon.

A stresszmentes karácsonyért

Leveles tészta fogja átölelni a spenótlevélbe burkolt lazachúst, amihez vörösáfonya lekvárból, teljes kiőrlés mustárból és vörösáfonyás almaecettel készítünk öntetet. Természetesen ezt az öntetet is megkóstolhatjátok az elkészült lazaccal és zöldsalátalevelekkel.

Leveles tésztába burkolt lazacderék

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé (a Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
  • 10 dkg forrázott spenótlevél
  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 1 teáskanál kapor
  • darált bors

A stresszmentes karácsonyért

Daráljunk a lazacszeletekre borsot, szórjuk meg kaporlevéllel. Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd tegyük a széleire a befűszerezett halat. Tetejét borítsuk be a spenótlevelekkel, majd az egészet göngyöljük fel. A begöngyölt halrudat vágjuk fel 4-5 cm-es darabokra, majd tegyük vágásfelületével felfelé egy sütőlapra.

Forró, 170 fokos sütőben süssük körülbelül 25-30 percig. Az így megsütött és leveles tésztával körülölelt lazacot körítsük rozmaringos sült körtékkel, sült sütőtökkel és párolt spenótlevéllel.

A stresszmentes karácsonyért

Vörösáfonyás salátaöntet

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vörösáfonya lekvár
  • 3 evőkanál vörösáfonyás almaecet
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű mustár (ezeket a hozzávalókat a Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, darált bors

A stresszmentes karácsonyért

Kanalazzuk a lekvárt, ecetet és a mustárt egy tálba. Daráljunk rá borsot és sózzuk meg. Keverjük jól össze, majd hígítsuk fel kevéske vízzel.

A stresszmentes karácsonyért

Kapcsolódó linkek: