Május 22-23-án ismét találkozhattok velem az IKEA Örs vezér téri áruházában. Pénteken 14-19 óra között, szombaton 9-17 óra között leszünk a konyha osztályon. Gyertek és kóstoljátok meg a vörös áfonyás salátaöntetet és a heringes krumpli salátát is.

ikea talal


Vörös áfonyás salátaöntet

Hozzávalók: 2 evőkanál vörös áfonya lekvár, 2 evőkanál vörös áfonya ecet, 1 teáskanál teljes kiőrlésű mustár (ezeket a termékeket a Svéd Finomságok boltjában megveheted), kevéske darált bors, 2 dl olívaolaj, fél teáskanál só

A vinaigrette dresszing alapja az olívaolaj: tegyünk az olívaolajat egy befőttes üvegbe, csorgassuk hozzá a gyümölcsecetet, kanalazzuk bele a vörös áfonya lekvárt, a mustárt, daráljunk hozzá kevéske feketeborsot, ízesítsük csipetnyi sóval, majd zárjuk le az üveget, és mintha shéket készítenénk, jó alaposan rázzuk össze. Az öntettel locsoljuk meg a tetszés szerint összeállított salátánkat, ami nem fogyott el, azt hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk.

appelvinager med lingon almaecet afonyaval 0145843 PE304962 S4 sill dill kapros hering 0112247 PE263634 S4


Heringes krumplisaláta

Hozzávalók: 2 üveg ecetes hering, 1 üveg bio csemege uborka, 2-3 evőkanál vörös áfonyás almaecet, 2 evőkanál vörös áfonya lekvár, 1 evőkanál bio mustár (ezeket a termékeket a Svéd Finomságok Boltjában megveheted), 1 kg héjában főtt burgonya, 30 dkg zöldbab konzerv, 1 fej lila hagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2-3 evőkanál olívaolaj, só

Szeleteljük fel a krumplit karikákra, majd tegyük egy nagy salátás tálba. Adjuk hozzá a felcsíkozott uborkát és a levétől leszűrt babkonzervet. Tegyük hozzá a levével együtt a heringeket, szórjuk rá a felaprított kaprot, a hagymát és a petrezselyem zöldjét. Kanalazzuk bele a mustárt, majd sózzuk, csorgassuk meg olívaolajjal, az áfonyás ecettel, és tegyük bele az áfonyalekvárt. Óvatosan keverjük össze. Tálaljuk salátás tálkákba, a tetejét díszítsük keményre főtt tojáscikkekkel.

 

Csatlakozz facebook oldalunkhoz: mindennap olvashatsz újdonságainkról, receptek és főzési tippek várnak az oldalon!