Közeledik a karácsony, és sokan még mindig nem döntötték el azt, hogy milyen ajándékkal lepjék meg kedvesüket. Olyan finomságokat mutatok, amik nemcsak ízletesek, de karácsonyi ajándéknak is kitűnőek.


Egy tiszta és jó alakú üveg aljára szórjunk pár szem feketeborsot, majd tegyük bele megszárított narancsok héját. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkészíteni, hogy az alaposan megmosott narancsok héját burgonyahámozó segítségével levágjuk, szellős helyre tesszük, és pár napig szárítjuk.

Fűszerolaj

Öntsük fel az üveget hidegen sajtolt olívaolajjal, dugaszoljuk le jól. Tehetünk bele egy-egy ág friss rozmaringot és erős paprikát is. Nemcsak szép látvány, de finom is, ha tálaláskor a tányért megcsorgatjuk olívaolajjal, és erre tesszük az elkészült ételkompozíciót. Pár szál frissen leszedett fűszerlevéllel tehetjük még különlegesebbé a tálalást. Az olaj tökéletes kiegészítője salátáknak, és húsoknak is. Emellett egy igazi ünnepi finomsággal is kedveskedhetünk szeretteinknek - de nemcsak úgy, hogy megsütjük, hanem úgy is, hogy csak összeállítjuk, és nekik kell elvégezni az utolsó simításokat.

Nézd meg videón hogyan készül a fűszeres olaj!

Ha nincs kedved az elkészítésével bajlódni, készen is megvásárolhatod!
Ebben a boltban nagyon sokféle különleges olívaolajból, és balzsamecetből válogathatsz!