Ezen a hétvégén, február 18-án és 19-én is érdemes lesz ellátogatni az IKEA Örs vezér téri áruházába, főzési bemutatóval, kóstolással várunk minden kedves vásárlót.

Farsangi vendégváró falatkákat készítünk az IKEA Örs vezér téri áruházában február 18-án és 19-én, délelőtt tizenegytől, este hatig. Várunk mindenkit az áruház emeleti konyhaosztályán.

 

Farsangi főzőcskézés az IKEA Áruházban

Organikus ételek az étlapon

Az IKEA éttermei rendszeresen kínálnak organikus ételeket. A Svéd finomságok boltjában pedig számos organikus termék vásárolható meg.

Farsangi főzőcskézés az IKEA Áruházban

Spenótos lazachasé

Hozzávalók:

Spenótos lazachasé

A spenótlevelet aprítsuk fel, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a csíkokra vágott lazacot, fűszerezzük, majd tegyük bele a tojássárgáját. Keverjük össze jól. Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd egyik szélére halmozzunk a töltelékből. Hajtsuk fel egyszer, utána vágjuk le a tészta felesleges részét. A felgöngyölt tésztát vágjuk másfél centis darabokra, helyezzük sütőlemezre, majd forró sütőben 160-170 fokon süssük pirosra. Remek vendégváró falatka.

Farsangi főzőcskézés az IKEA Áruházban

 

Réteskosárban sült sajtfelfújt

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap 
  • 20 dkg Érlelt Nagypapa sajt reszelve (A Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg reszelt karaván sajt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Réteskosárban sült sajtfelfújt

A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, liszttel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockára vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük.

Megtöltjük a sajtos keverékkel háromnegyed részig, majd 150-160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Színes salátalevelekkel tálaljuk.

Kapcsolódó linkek: