Ezen a hétvégén, február 18-án és 19-én is érdemes lesz ellátogatni az IKEA Örs vezér téri áruházába, főzési bemutatóval, kóstolással várunk minden kedves vásárlót.
Farsangi vendégváró falatkákat készítünk az IKEA Örs vezér téri áruházában február 18-án és 19-én, délelőtt tizenegytől, este hatig. Várunk mindenkit az áruház emeleti konyhaosztályán.
Organikus ételek az étlapon
Az IKEA éttermei rendszeresen kínálnak organikus ételeket. A Svéd finomságok boltjában pedig számos organikus termék vásárolható meg.
Spenótos lazachasé
Hozzávalók:
- 1 csomag friss leveles tészta
- 20 dkg forrázott spenótlevél
- 10 dkg Marinált lazac (A Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
- 1 gerezd fokhagyma
- darált bors
- őrölt szerecsendió
- 1 db tojássárgája
A spenótlevelet aprítsuk fel, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a csíkokra vágott lazacot, fűszerezzük, majd tegyük bele a tojássárgáját. Keverjük össze jól. Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd egyik szélére halmozzunk a töltelékből. Hajtsuk fel egyszer, utána vágjuk le a tészta felesleges részét. A felgöngyölt tésztát vágjuk másfél centis darabokra, helyezzük sütőlemezre, majd forró sütőben 160-170 fokon süssük pirosra. Remek vendégváró falatka.
Réteskosárban sült sajtfelfújt
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 20 dkg Érlelt Nagypapa sajt reszelve (A Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt karaván sajt
- 3 db tojás
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- őrölt szerecsendió
- petrezselyemzöld
A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, liszttel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockára vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük.
Megtöltjük a sajtos keverékkel háromnegyed részig, majd 150-160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Színes salátalevelekkel tálaljuk.
Kapcsolódó linkek: