Ti is főzhettek velem a Makifood Főzőiskolában 2012. február 11-én, délután kettőtől öt óráig. Jelentkezni lehet a Makifood Főzőiskola oldalán.

Diplomáciai vendéglátással foglalkozó szakácsként sokszor előfordult a munkám során, hogy a nagykövet kifejezett kérésére úgynevezett sikergyanús ételsort kellett összeállítanom. Olyan esemény került megrendezésre a követ rezidenciáján, aminek a végeredménye nagyon fontos számára.

Falatkázzunk a Makinál!

Falatkázzunk a Makinál!

Ilyenkor elő kellett szedni azokat az ételeket, amelyek biztosan megnyerik a vendégek tetszését. Ezekből a tapasztalatok során volt jó néhány. Egy ilyen esemény lehetett koktélparti, amikor falatnyi ételeket kreáltam, egy pohár ital kortyolgatása mellett el tudták fogyasztani.

Falatkázzunk a Makinál!

Falatkázzunk a Makinál!

Fontos volt a felszolgált italok minősége, de még fontosabb az ételeké. A falatok mérete ellenére tudnia kellett mind azt, amit egy szépen megterített asztal mellett ülve elfogyasztott több fogásos díszvacsora menüje. Az apró ételköltemények legyenek kifejezőek, házilag elkészítettek, kreatívak, és persze figyelemfelkeltőek. Ha mindez sikerült, könnyebben bólintottak igent, nyíltak meg a pénztárcák, vagy ha kedvesünknek főzünk, a szívek.

Kapcsolódó link: