Miként is jött létre a Kaldeneker Lekvárosház? Erre kíváncsiak Szombathelyen, ahová a Pannon Terméktanács Nonprofit Szervezet hívott meg.

Kíváncsiak, miért adta fejét egy szakács lekvárok készítésére, hogy jött az ötlet, és miként valósult meg. Szép helyszín ad otthont az előadásnak, a szombathelyi Tó Vendéglő a Rumi Rajki sétány 1. szám alatt.

Meghívót kaptam a Pannon Terméktanácstól

Készültem, fotókat rendezgettem, amit kibeszélünk, falatkák készülnek majd, amihez természetesen a Lekvárosház finomságaiból kanalazunk a tetejére. Lehetőség nyílik a termékek megvásárlására, viszonteladóknak kedvezményes áron.

Várok minden érdeklődőt 2012. február 9-én, csütörtökön, Szombathelyen a Tó Vendéglőben délután 2:00 órakor.

Meghívót kaptam a Pannon Terméktanácstól

A Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. küldetése, hogy a tágan értelmezett Nyugat-dunántúli Régió helyi termék-előállítóit összefogja, segítse érvényesülésüket közös értékesítési akciók, termék-, technológia- és csomagolásfejlesztés, marketing, vásári megjelenések, stb. által. A közeljövőben nyílik meg helyi termékközpontjuk, boltjuk Szombathelyen a Vas Megyei Közgyűléssel együttműködve. Itt több térség termelőinek bemutatkozását tennék lehetővé, termékkóstolókat, előadásokat terveznek. A bolthelyiség galéria részében helyi művészek bemutatkozását teszik lehetővé. 

Termelőik termékeiből díszdobozos ajándékokat állítanak össze, mellyel nagyobb cégeket keresnek meg céges partnereik megajándékozása céljából. 
Céljuk, hogy a helyi termékek minél inkább beépüljenek a gasztronómiai kínálatba. Vas és Zala megyében több mint 20 étteremmel állnak kapcsolatban. Folyamatos akciókkal igyekeznek népszerűsíteni körükben a helyi alapanyagokat. Ennek keretében került sor a hagyományos vasi, zalai ételeket felkutató receptversenyünk meghirdetésére. 

Termékeik legjavát színvonalas katalógusban fogták össze.

A programismertető:

Pannon Helyi Termék Klasztertalálkozó
1. Benchmarking klub
Időpont: 2012. február 9. 14:00 óra
Helyszín: Tó Vendéglő , 9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1., Csónakázó tó mellett

A Pannon Helyi Termék Klaszter jelene, tervezett tevékenységek
Kaldeneker György, médiaszakács: „Az üvegbe zárt boldogság”

Ahogy a Wikipédia ír róla:
„A szakács mesterséget hivatásának és hobbijának is tekinti egyben, a friss fűszerek nagy rajongója, pazarló használója.
Rendszeresen járja a világot, benéz a helyi piacokra, beles a távoli egzotikus országok konyháiba.”
Nemrég nyitotta meg Lekvárosházát Budapesten.
Mesél tapasztalatairól, terveiről. Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Részvételi szándékát kérjük, hogy az alábbi elérhetőségek egyikén jelezni szíveskedjék legkésőbb február 6-ig:
Inzsöl Renáta
+36 30 376-9484
inzsol.renata@pannonproduct.hu 

Kapcsolódó linkek: