Tegnap benne voltam a tévében :-) A Delelő című műsorban főztem, amit most a Buddha Beachről sugároznak. Zöldségeket grilleztem, és egyik kedvencemet készítettem el köretnek, a puliszkát.
Vegetáriánus kajákat kellett kreálnom ott a helyszínen. Könnyű volt a dolgom, mert kaptam egy jó kis grillsütőt. Vittem magammal a kertemből hosszú babérágakat, lecsupaszítottam őket, majd ezekre fűztem fel a felkarikázott zöldségeket. Olívaolajjal, kakukkfűvel, őrölt borssal fűszereztem a nyársakat, majd utána feltettem izzadni a sütőre.
Köretnek friss fűszerekkel készítettem puliszkát. Egy liter forrásban lévő sós vízben főztem meg 20 dkg kukoricadarát, majd a végén zsálya-, snidling- és bazsalikomlevelet aprítottam bele. Az egészet olajjal kikent tepsibe öntöttem, amikor kihűlt, feldaraboltam, és a grillen sütöttem meg.
A salátához barackot, paradicsomot, lilahagymát és sok korianderlevelet vágtam össze. Olívaolajjal, kevéske borssal és málnaecettel bolondítottam meg.