Ma épp egy kisebb grillparti összeröffenést szervezek. 10-15-en leszünk, nem lesz nagy főzőcske. Laza kajákkal várom majd a vendégeimet.
Dinnye és feta saláta, friss mentával megbolondítva, és hűsítő italok. A megszokott rizssalátám, pesztóval, ez nem maradhat ki, mindig követelik a barátaim. Leveles zöldsaláta, közéje rejtek sok friss fűszerlevelet, citromfüvet, mentát, petrezselymet, bazsalikomot és kaprot. Az öntet friss málnából, olívaolajjal, dijoni mustárral készül.
A pecsenyék: csirke rozmaringgal, koktélparadicsommal felfűzve, sertésszűzpecsenye lilahagymával és cukkínivel, ehhez kakukkfüvet használok. A husikhoz fűszerezéskor natúr joghurtot is keverek, mert még puhább lesz tőle.
Nasinak a jól bevált zabpelyhes-meggyes süteményt fogom megsütni délután.