Diétás, vagyis kalóriaszegény ételeket készítettünk a Reggeli keddi műsorában. Az elkészült étel energiatartalma nem éri el a  400 Kilokalóriát. Érdemes kipróbálni, ha nincs fakéreg otthon, alufóliával, sütőzacskóval is helyettesíthető.

Hozzávalók:

Fakéregben sült vajhal

A vajhalszeleteket fűszerezzük be kakukkfűlevelekkel, majd daráljunk rá borsot és reszeljünk rá a citrom héjából. Kissé csorgassuk meg olívaolajjal, majd forró serpenyőben mindkét oldalát egy-egy percig süssük elő. A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra, és ezt is pár csepp forró olívaolajon kapassuk meg egy nagy serpenyőben. Fűszerezzük kakukkfűvel, daráljunk rá borsot és enyhén hintsük meg sóval.

Fakéregben sült vajhal

Óvatosan hajtsuk szét a fakérget négyfelé, majd mindegyikre tegyünk egy-két salátalevelet. A salátalevelet helyettesíthetjük kínai kelkáposzta levelével is. A salátára halmozzunk az elősütött zöldségekből, helyezzünk rá a szintén elősütött vajhalból is egy adagot. Tekerjük be a fakéreggel, és a két végét, mintha szaloncukrot csomagolnánk, kössük meg szorosan. Az így elkészített batyukat tegyük sütőlemezre, és tegyük forró sütőbe. 250 fokon, nem hőlégkeveréses módban süssük körülbelül 20-25 percig.

Fakéregben sült vajhal

Az elkészült batyukat tálaljuk nagy tányérra, mellé egy-egy cikk citromot tegyünk, majd élés késsel vágjuk fel a batyu tetejét. Nem szükséges kiszedni belőle, késsel és villával a fakéregből fogyasszuk el.

Fakéregben sült vajhal

A fűszerezés változtatásával többféleképp elkészíthetjük ezt az ételt. Készülhet gyömbér, szójaszósz, fokhagyma, és újhagyma fűszerezéssel. Curry, chili paprika, korianderlevél felhasználásával, vagy narancsos-gyömbéres ízesítéssel is.

Fakéreg helyett használhatunk sütőzacskót, alufóliát vagy sütőpapírt.

Kapcsolódó linkek: