Újabb süteményt mutatok sárgarépából. Bolondítsd meg mazsolával és ne csodálkozz, ha nyulak jelennek meg a konyhádban!

Hozzávalók:

  • két szál sárgarépa
  • fél maréknyi mazsola
  • 25 dkg liszt
  • 175 ml tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só

Sárgarépás pogácsa

Öntsük a tejet egy kis lábasba, szórjuk bele a megmosott mazsolát, és langyosítsuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A meghámozott répákat reszeljük le a vékony sajtreszelőn.

Szórjuk a lisztet egy tálba, tegyük hozzá a sütőport, morzsoljuk rá a szobahőmérsékletű vajat, ízesítsük sóval és tegyük hozzá a cukrot és a reszelt répát is. Kezünkkel morzsoljuk az egészet össze, és utána öntsük hozzá a beáztatott mazsolát a tejjel együtt. Gyúrjuk az egészet alaposan össze, majd borítsuk lisztezett deszkára, formázzunk belőle egy nagy cipót, tegyük egy tányérra, és legalább egy órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben.

Sárgarépás pogácsa

Gyúrjuk át ismét a tésztát, majd nyújtsuk ki körülbelül két centi vastagságúra. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre egymás mellé. Tegyük előmelegített sütőbe, ahol 160 fokon 20-25 perc alatt pirosra sütjük.